Paste Carbonara

de Panacris in Fusilli, 6 Dec 2012 | 7238 vizualizari

 

Un fel principal ce poate fi consumat la pranz sau cina. Rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • sunculita taraneasca 100 g,
  • sunca de praga 100 g,
  • salam cu sunca 100 g,
  • ciuperci 1 conserva,
  • ulei de masline 50 ml,
  • usturoi 4 capatani,
  • smantana 4 linguri, oua 4 bucatai,
  • cascaval (ideal ar fi parmezan) 250 g,
  • mini fusilli 400 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se pun intr-un vas adanc cca 3 l de apa rece cu putina sare la clocotit. Se adauga pastele, lasandu-se la fiert dupa primul colcot, la foc mediu cca. 8 minute.

Intre timp se taie marunt, cele 3 feluri de sunca, care se pun la prajit in ulei incins, acoperit cca. 5 minute. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile scurse de lichidul din conserva, lasandu-se la dinstuit la foc mic cca. 5 minute. Pastele se scot din apa in care au fiert, se adauga la amestecul de sunca si ciuperci si se asezoneaza cu usturoi pisat. In acest moment se opreste focul. Se amesteca, energic, smantana cu ouale batute energci si cascavul ras, rasturnandu-se peste amestecul fierbinte de paste, sunca si ciuperci, amestecandu-se usor, pana se inglobeaza toate ingredientele.

Se serveste imediat cu adaos de smantana sau verdeata dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

20.12.2012, 13:51

Aoleuuuuuuuuuuu ma duc sa-mi ascund mancarea,ca vine Tavi si la mine )))))))))))

adasev12 1

20.12.2012, 13:58

Tavi, are drepate...asa se fac pastele carbonara in italia....dar hai sa fim indulgenti, aici, la noi, le mai adaptam...is bune si a sa

Panacris 1

20.12.2012, 14:14

Tavi , pai tocmai inseamna ca am reinventat carbonara . Inca nu am ajuns in Italia, sa le incerc pe cele originale Accept criticile! Si astept sa postezi reteta originala de carbonarra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte